Descoperă plăcerea luxului personalizat în fiecare detaliu.

Decorarea cu Paint Inlays

Decorarea cu Paint Inlays

IOD Paint Inlays sunt produse revoluționare, de primă clasă, utilizate în decorarea mobilei dar și a oricărui alt obiect din gospodărie. Când aplicăm o coală de Paint Inlay, vopseaua este incorporată fizic în suprafața proiectului. După uscare, hârtia purtătoare este îndepărtată, lăsând în urmă un desen care lasă senzația de pictură autentică, cu o suprafață fină la atingere.

Paint Inlay este creat dintr-o vopsea proprie IOD, de calitate artistică, de natură organică, formulată special pentru uz decorativ. Rezultatele sunt deosebite, dar și unice de la o piesă la alta. Ele pot fi texturate și chiar antichizate, dacă folosim coala de 2 sau de 3 ori. Formula "vopselei" este activă până la sigilare.

Pentru o mai bună înțelegere a acestei tehnici, voi detalia, în continuare, pașii de urmat.

1. Stabilim obiectul sau corpul de mobilă pe care vom lucra și schițăm în minte modul în care am dori să arate produsul final.

2. Suprafața din spate a foii este complet acoperită de linii, ce formează un caroiaj, după care ne vom ghida să decupăm forma/modelul dorit. Dacă utilizăm un model repetat, atunci trebuie să aliniem modelul în mod continuu și doar apoi să tăiem marginea din jur, în exces, de pe fiecare foaie.

 

În aceste două imagini am folosit modelul Paradise care poate fi comandat de site-ul nostru, www.pamvintageboutique.ro. Acest model a fost utilizat pentru decorarea unui birou vechi.

3. După ce am aplicat cele 2 straturi de vopsea înainte, trecem la aplicarea unui strat generos de vopsea (în acest caz am folosit vopseaua cretată de la Annie Sloan, deoarece este pe bază de minerale și nu conține polimeri). Important este să lucrăm pe porțiuni micuțe, pentru a evita uscarea rapidă a vopselei.


 

4. Imediat după aplicarea vopselei așezăm foaia cu modelul în jos și caroiajul în sus. Menținem hârtia întinsă și apăsăm pe ea în așa fel încât modelul să ia contact perfect cu vopseaua umedă. Putem să netezim foaia prin apăsarea cu degetele pe foaie sau cu ajutorul unui Brayer (vezi magazin BRAYER – rolă rigidă IOD (pamvintageboutique.ro))

5. Umezim spatele hârtiei cu un burete sau o cârpă. Tamponăm ușor pentru a ne asigura că toată hârtia este umezită pe întreaga suprafață a modelului. Avem grijă să nu mișcăm hârtia, pentru că imaginea finală poate deveni neclară.

 

6. Repetăm pașii 3, 4 și 5, până terminăm tot modelul pe care vrem să îl aplicăm pe obiectul de decorat. După ce am terminat, lăsăm să se usuce bine toate foile IOD Paint Inlays aplicate.

7. Când dorim să îndepărtăm foaia Paint Inlay de pe suprafața de lucru, o umezim din nou și o lăsăm maxim 30 de secunde să se absoarbă apa în hârtie. Acest pas ajută la dezlipirea ușoară de pe obiectul pentru decorat. Apucăm dintr-un colț să dezlipim hârtia suport, în unghi cât mai mic. Această hârtie trebuie să se dezlipească ușor, fără să se rupă. În caz că sunt porțiuni care se desfac mai greu, vom umezi din nou hârtia.

 

 

8. După ce toată suprafața este uscată sigilăm suprafața decorată cu modelul Paint Inlay cu un lac pe bază de apă. Aplicăm două straturi.

- primul strat: într-un pulverizator foarte fin punem 1:1 lac și apă (de exemplu 20 ml lac : 20 ml apă)

- al doilea strat se va aplica după uscarea completă a primului strat, de data aceasta aplicarea făcându-se cu o pensulă sau cu o rolă.

DE REȚINUT!

 După prima folosire a Paint Inlay, acestea nu trebuie aruncate! După ce s-au uscat complet, le puteți păstra, pentru a le folosi, ulterior, la un alt proiect, de data aceasta cu o intensitate mai mică a culorilor. Aceeași foaie poate fi folosită și a treia oară, pentru un proiect vintage.

 Dacă doriți, puteți folosi apă și o pensulă artistică, pentru a mixa sau a ”înmuia” desenul, deoarece pigmenții sunt încă activi. Formula vopselei din care s-a realizat imprimeul este „activă” până în momentul sigilării. Acest lucru vă dă posibilitatea modificării desenului, aplicând tehnici speciale, sau chiar puteți personaliza imaginea înainte de a sigila piesa. Este posibilă și adăugarea de culori suplimentare.

La final vă las să admirați câteva dintre lucrările mele.

Agendă decorată cu Paint Inlay, modelul Morocco.

 

Agendă și coșuleț din lemn, decorate cu Paint Inlay, modelul Rose Chintz.

Toată gama de produse IOD – Iron Orchid Designs sunt disponibile în magazinul-atelier PAM Vintage Boutique: Ilfov, Strada Malul Roșu nr 85, Lipia, precum și on-line, la adresa: www.pamvintageboutique.ro

 

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne vizitați și / sau să vă înscrieți la atelierele organizate de noi despre arta decorativă, unde veți învăța cum să vă decorați mobila sau alte obiecte cu IOD Paint Inlays, mulaje, transferuri și ștampile IOD – Iron Orchid Designs.

Suport clienti Luni - Vineri - 09:00 - 17:00, Sambata 09:00 - 14:00

0732090147 0742026040 office@pamvintageboutique.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!